Hőszigetelés mesterfokon

Hőszigetelés az otthon melegéért

Észrevétlenül szökik a meleg otthonából? Spórolna a fűtésszámláján, de nem tudja, hogyan? Mi segítünk az Ön számára legmegfelelőbb hőszigetelés kiválasztásában. Oldalunkon bővebb tájékoztatást kaphat különböző hőszigetelési eljárásainkról. Ezen belül is a homlokzati hőszigetelésről, a speciális belső oldali és tetőszigetelésről (mely rendkívül fontos szerepet játszik a hő benntartásánál), vagy a már meglévő hőszigetelés kibővítésére. Lássuk, melyik problémára mi lenne a legkézenfekvőbb megoldás:

1. Homlokzati hőszigetelés

Egy olyan technológiáról beszélhetünk, mely mindenki számára ugyanazt jelenti. Rendkívül fontos az ehhez leginkább alkalmas anyag kiválasztása, hiszen figyelembe kell venni az esetleges tényezőket, mint pl.: legyen időtálló és egyben páraáteresztő, a penészesedés elkerülése érdekében. Ezen kívül léteznek még hungarocell és kőzetgyapotos megoldások, mely szintén nagyon jó megoldás lehet az Ön számára. Vegyük figyelembe az anyag tűz- és időtállóságát, valamint a hőszigetelő képességét. Műemlék jellegű házakra kimondottan speciális hőszigetelő anyagot tudunki ajánlani, mert a felületi struktúrát nem szabad eltakarni. Ellenáll az időjárási hatásoknak, bírja a hőmérséklet változást, nem válik el a faltól. A legjobb minőségű hőszigetelő anyagok olyan felülettel rendelkeznek, mely nem engedi ki otthonából a meleget, továbbá gátolja a lakás és a szigetelőanyag felmelegedését.

2. Tető szigetelés

Tudjuk jól, hogy a legtöbb hő a tetőn keresztül távozik. A tető szigetelése különös odafigyelést igényel, mivel a tető belső szerkezetét is számításba kell venni. Tetőszigetelés alkalmazása során leginkább üveggyapotot kell alkalmazni. Ahhoz, hogy valóban energiamegtakarításról beszéljünk, a megszokottnál is vastagabban kell alkalmazni. Amennyiben jó minőségű a tetőszigetelés, úgy a külső zajoktól is megkímélhetjük magunkat. Ezzel tehát kettős funkciója lehet a tetőszigetelésnek: hőmegtartás és hangszigetelés egyben.

3. Belső oldali hőszigetelés

Ezt a hőszigetelést kizárólag speciális anyaggal lehet véghez vinni, ugyanis hagyományos szigetelő anyag használata penészesedéshez vezet. Ezért kell olyan vékony hőszigetelő anyagot választanunk, melynek hővisszaverő képessége megakadályozza a páralecsapodást és így a penészesedést is.

4. Padló és lábazati hőszigetelés

Amilyen gyorsan ki tud szökni a meleg a lakásából, ugyanolyan gyorsan be tud jönni a hideg is. Ezért is jó, ha biztosítjuk otthonunk aljzatát padló és lábazati hőszigeteléssel. A padlószigetelésnél szintén különböző létfontosságú dolgokat kell figyelembe venni: legyen jó minőségű és lépésálló, valamint a mechanikus hatásokkal szemben rendkívül jó ellenállónak kell lennie.

Összességében a hőszigetelés minden téren jó befektetés, ha jól van alkalmazva. A befektetett összeg hamar megtérül, amennyiben szakszerűen van végrehajtva a hőszigetelés. Nem szakszerű odafigyeléssel csupán nedvessé, penészessé válik otthonunk.

Link: Hőszigetelés